Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Olycksdrabbad E 45 färdig 2012

Publicerad: 4 augusti 2009, 19:26

Allt fler sträckor faller på plats längs den olycksdrabbade E 45. Skanska startar i dagarna ombyggnaden av Jordfallsbron och bygget av motorvägen vid Bohus. Ordern är värd 520 miljoner kronor och är enligt IDG.se en av årets största för Skanska.


I snart 30 år har man diskuterat att bygga ut järnvägen från Göteborg till Norge, den så kallade Norge/Vänerbanan. Under 2000-talet har politikerna varit eniga om att en utbyggnad är ett måste för regionen, och ett stort antal utredningar har gjorts i järnvägs- och vägfrågan mellan Göteborg och Trollhättan.

2004 var det byggstart för järnvägssatsningen. Två år senare startade man utbyggnaden av nya E45 mellan Stenröset och Trollhättan, och enligt Lennart Dage, biträdande projektledare, har i stort sett alla etapper mellan Agnesberg och Älvängen startat förutom några etapper i södra änden vid kommungränsen till Göteborg.?

Vägverket och banverket har gått samman i ett gemensamt projekt, Bana väg väst.?Skanskas entreprenad i Bohus omfattar tre kilometer motorväg, tre kilometer dubbelspårig järnväg, ombyggnad av Jordfallsbron och en ny trafikplats i Bohus.

Dubbelspåret kommer att innebära fler pendeltåg till orterna i Göta älvdalen.?2012 ska enligt beräkningarna samtliga av Bana väg i västs deletapper vara klara. Då kommer den olycksdrabbade E45:an att vara fyrfilig och järnvägen till Trollhättan dubbelspårig.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.