Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Översvämning hos SVT - nu utreds om byggfusk är orsaken

Publicerad: 5 augusti 2009, 06:25

SVT i Jönköping hade i lördags, 1 augusti, översvämning. Tusentals liter vatten rann ut i den bara några år gamla kontorsbyggnaden. Nu ska det utredas om byggfusk kan ha orsakat översvämningen.


Det var en slang till husets klimatanläggning som sprang läck i lördags morse. Stålarmeringen runt slangen har rostat sönder och gummislangen har sen spruckit av vattentrycket.
-Kondens är en orsak till det, en annan skulle kunna vara att en koppling har läckt av någon anledning, men exakt varifrån vattnet har kommit vill jag inte uttala mig om, för det vet jag inte i dagsläget säger, Patrik Hjelm, fastighetschef Videum, uppger SVT-nyheter.

Efter att ytterligare  en rostig slang har hittats   pågår nu arbetet med att byta ut alla de cirka 200 slangar som finns i huset mot nya rör av plast.

Videums fastighetschef vill ännu så länge inte tala om byggfusk.
-Nej, det vill jag inte säga utan jag vill veta vad som är orsaken till rostangreppet, innan jag uttalar mig om det är byggfusk, säger Patrik Hjelm.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.