Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Tävling ska göra NCC säkrare

Publicerad: 28 maj 2018, 10:41

I dag inleds NCC: årliga säkerhetsvecka där arbetsmiljö och säkerhet ges extra fokus. Den interna tävlingen Pioneer Safety är ett sätt att plocka upp medarbetarnas förslag för att få fram säkrare arbetssätt i företaget.


Den här veckan är det är det extra stort fokus på hälsa och säkerhet på NCC:s arbetsplatser runt om i landet. Det är tredje året som NCC håller sin Hälso- och säkerhetsvecka. Visionen är som tidigare att ha noll arbetsrelaterade olyckor.

– För att uppnå det måste visionen vara stadigt förankrad i ledningen och hela vägen ut i våra produktionsanläggningar. Vi ska föregå med gott exempel och vara med och skapa en kultur där vi är säkra på jobbet, säger Lars-Gunnar Larsson, chef för Hälsa och Säkerhet på NCC i ett pressmeddelande.

Under veckan ska man i NCC:s 3 000 projekt att avsätta tid till olika övningar, föreläsningar, räddningsutbildning samt hälso- och säkerhetsvandringar på NCC:s produktionsanläggningar. På kontoren runtom i Norden kommer fokus i första hand att ligga på den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Ett annat sätt för att engagera medarbetarna och ytterligare förbättra säkerheten är tävlingen Pioneer Safety. Även den ordnas för tredje året i rad och ger företagets medarbetare möjlighet att komma med förslag som kan förhindra olyckor eller som ökar säkerheten på våra arbetsplatser.

– Tävlingen Pioneering Safety handlar om att få fram innovativa lösningar i våra projekt som främjar hälsa och säkerhet. Vi har sedan vi startade med detta initiativ fått fram flera bra lösningar som både förbättrar säkerheten och samtidigt skapar bättre förutsättningar för effektivare och lönsammare projekt, säger Tomas Carlsson, vd för NCC.

Pioneering Safety-tävlingen sker i samarbete med koncernens eget försäkringsbolag, NCC Försäkring. Bidragen kan vara redan befintliga säkerhetsåtgärder som kan förbättras eller idéer som inte har använts tidigare och som en medarbetare vill prova.

Vinnaren får möjlighet att implementera sina idéer till ett sammanlagt värde av 500 000 kronor. Ett tidigare vinnande bidrag var lossningsbryggan vid Linaberg, ett koncept för lossning av gods. Bryggan ökar säkerheten och flexibiliteten när godset lossas och lastas. Den är flyttbar och har vajrar som säkerhetsbälten för att förhindra fall.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News