Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalisering

BIM-programmet Tekla lägger till byggförvaltning

Publicerad: 5 November 2008, 10:21

Den senaste versionen av BIM-verktyget Tekla Structures har byggts ut med en funktion för byggförvaltning. Funktionen Task Manager kan användas för tidsmässig planering av projektet från designfasen till den slutliga förvaltningen av byggnaden.


Styrkan hos 3D CAD-programmet Tekla Structures har främst varit utformningen av detaljer och kommunikationen med fabriker som tillverkar byggelement. Nu bygger det finska bolaget ut sitt program med avancerad tidsplanering och byggförvaltning.

I Tekla Structures 14,1 ingår verktyget Task Manager som gör det möjligt att skapa, lagra och hantera schemalagda aktiviteter. Därför går det att skapa anpassningsbara vyer av den virtuella modellen som visar hur projektet fortskrider i tid och rum.

Tekla är angeläget om att företagets program ska kunna importera och exportera information från och till program från andra tillverkare. Uppgifter kan även importeras från externa verktyg för projektadministration, som Microsoft Office Project, Primavera P6 eller Vicosoft Control.

Det gör det möjligt att bevara alla scheman som skapats utanför Tekla-modellen och på så sätt behålla intelligens och organisation.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.