Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Byggare får lexikon i mobilen

Publicerad: 30 januari 2018, 09:53

Appen ska underlätta det dagliga arbetet för våra medlemsföretag i och med att allt fler i den svenska bygg- och anläggningsindustrin har ett annat första språk än svenska, skriver Sveriges Byggindustrier.

Foto: Johanna Åfreds

Sveriges Byggindustrier, Byggnads, Seko och Maskinentreprenörerna har tagit fram ett digitalt byggyrkeslexikon på svenska, engelska och arabiska.


Ämnen i artikeln:

ByggnadsSveriges ByggindustrierLingioSeko och Maskinentreprenörerna

Tillsammans med apputvecklaren Lingio har Sveriges Byggindustrier, Byggnads, Seko och Maskinentreprenörerna tagit fram ett yrkeslexikon för bygg- och anläggningsbranschen. Tanken är att appen ska underlätta det dagliga arbetet för våra medlemsföretag i och med att allt fler i den svenska bygg- och anläggningsindustrin har ett annat förstaspråk än svenska, skriver Sveriges Byggindustrier.

Lexikonet innehåller cirka 2000 bygg- och anläggningsrelaterade ord, det finns ljudinspelningar med röstskådespelare till alla ord och en tematisk indelning med bland annat ”Arbetsmiljö”, ”Etik”, ”Material”, ”Produktion”. I dagsläget är ordlistan på svenska, engelska och arabiska men fler språk, bland annat dari, tigrinja och farsi är på gång.

Funktionen är gratis och ska fungera på alla smarta telefoner.

Gör så här:

Sök ”Lingio” i Google Play eller App Store. Öppna appen och tryck på den orangea loggan i nere högra hörnet. Scrolla sedan ner till ”Byggindustri”/”Construction Industry” för att få tillgång till ordlistan.

Observera att du måste ha engelska, svenska eller arabiska inställt som språk, annars kommer du inte att hitta ordlistan.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.