torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Dalux i storaffär med Peab

Publicerad: 29 november 2022, 07:35

Peab väljer att använda Dalux tjänster i hela sin produktion. Foto: Dalux

Efter att ha testat att använda mjukvaruföretaget Dalux tjänster i ett antal större projekt har Peab nu beslutat att använda Dalux i hela verksamheten.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab Sverigebyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Peab har numera valt Dalux som sin framtida samarbetspartner inom digital projekthantering i både projektering och produktion. Dalux kommer användas i bygg- och anläggningsverksamheten i Sverige. Beslutet fattade Peab efter en omfattande utvärdering av Dalux i skarpa projekt i hela riket. Implementeringen av Dalux kommer pågå på Peabs runt 1 500 byggprojekt i Sverige under flera år.

Läs även: Så kan contechföretag dra nytta av konjunkturoron: ”Många nya kunder söker sig till oss”

Sofie Johansson är Peabs projektledare för både utvärdering och implementering:

– Vi på Peab upplever Dalux som en mycket kompetent partner i digitaliseringsarbetet. Med Dalux Box Pro och Dalux Field i kombination känner vi oss fullt övertygade om att vi kommer få en mycket kompetent digital plattform som underlättar och effektiviserar arbetet i entreprenadprojekten. Dalux gör ständigt förbättringar i mjukvaran och vi ser fram emot att bidra till detta från Peabs sida framöver, säger hon i ett pressmeddelande.

Läs även: Så kan BIM hjälpa dig med klimatdeklarationen: “All information finns redan där”

Med avtalet med Peab går Dalux in i en ny fas på svenska marknaden. Sverigechef på Dalux, Sören Westerberg berättar:

– Vi på Dalux är förstås mycket stolta över att gå in i ett så omfattande och djupt partnerskap med Peab. Att största entreprenören i Sverige väljer vår plattform för både projektering och produktion ser vi som ett kvitto på att vi har en stark produkt och även levererar en bra kundservice. Peab är en mycket konstruktiv samarbetspartner och vår mjukvaruutveckling kommer även kunna dra nytta av Peabs stora erfarenhet och insikter.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev