Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Digital handelsplats för avfall samarbetar med kommun

Publicerad: 8 mars 2011, 13:35

Solna kommun kommer hädanefter att hänvisa till sajten Recycla.se när företag, bostadsrättsföreningar eller privatpersoner frågar om hur de ska bli av med sitt avfall.


Recycla.se har varit i drift sedan 2010. Företaget förmedlar hantering av alla typer av avfall och materialslag utom hushållssopor. Ungefär 500 återvinningsföretag har registrerat sig på sidan och kan därför svara på offertförfrågningar och få nyhetsbrev. Varje dag görs det 5–15 förfrågningar via sajten.

– Trots detta så skrapar vi ännu bara på ytan, säger Sebastian Tamm, vd på bolaget.

Offertförfrågningar läggs ut på Recycla.se och blir därmed tillgänglig för alla avfalls- och återvinningsföretag i Sverige. Avfallsföretagen betalar en avgift på 0–500 kronor till webbföretaget för att få kontaktuppgifter till den som behöver hjälp. Avgiften beror på affärens storlek.

Och det finns pengar att spara, anser han. Bostadsrättsföreningar som använder sajten sparar 15–30 procent av kostnaderna för sin avfallshantering. Bara föreningarna i Stockholmsområdet skulle spara mellan 90 och 450 miljoner kronor om de använde sajten, hävdar Sebastian Tamm.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.