måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

”Digitala containrar” ska ge säkrare leveranser

Publicerad: 25 maj 2020, 12:55

En containter med det nya digitala låset Foto: Best Transport / Qlocx

Digitaliseringen i byggbranschen anklagas ofta för att gå långsamt. Ett nytt samarbete ska sätta fart på området när det gäller leveranser.

Ämnen i artikeln:

logistiktransporterbyggmaterial

AJ


Det är transportbolaget Best Transport och låsoperatören Qlocx som gemensamt tagit fram en ny typ av digitala lås på containtrar som gör det möjligt att leverera byggmaterial alla tider på dygnet utan att riskera säkerheten och utan att budet behöver beträda bygget.

De första utkörningarna har gjorts på byggarbetsplatser i Göteborg. Inom kort kommer tjänsten även att rullas ut i både Stockholm och Malmö.

– Vi ser med stor tillförsikt på att vi nu börjat förse byggarbetsplatser med varor på ett säkert och flexibelt sätt. Den här satsningen från Best Transport och Qlocx möjliggör en digital leveransprocess som transportaktörer, leverantörer och inte minst exploatören tjänar på. Det är även roligt att det fleråriga samarbetet även bär frukt gällande smarta företagsleveranser, säger Niklas Knight, vd på Best Transport, i ett pressmeddelande.

 

Så funkar det

Containern är placerad i skalskyddet till byggarbetsplatsen med en dörr för transportörer på utsidan. Där lämnar budet varorna och mottagaren får sedan en digital avisering om varornas ankomst. Det innebär att buden inte behöver beträda byggarbetsplatsen, leta reda på mottagare och störa i deras arbete. 

 

Dessutom minskar en digital leveransprocess antalet obehöriga personer på landets byggarbetsplatser.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev