lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

IoT-företaget Th1ng: "Vi kommer att börja tänka mer på säkerhet kring kommunikationen i hemmet”

Publicerad: 25 maj 2021, 04:00

Klas Westholm, vd på Th1ng, tror på mer digitalisering i våra fastigheter framöver. Foto: Elias Ljungberg

Våra hem blir allt mer digitala och uppkopplade. Vad ställer det för krav på installationerna? Byggindustrin frågar Klas Westholm, vd på Th1ng, som levererar tjänster inom Internet of Things (IoT).

Ämnen i artikeln:

digitala byggtjänstercontech

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Vilka smarta lösningar kommer vi att se i våra hem framöver?

– Vi kommer att se mera automatiserade hem där fler och fler saker blir uppkopplade, och vi kommer även att börja tänka mer på säkerhet kring kommunikationen i hemmet. De smarta lösningarna blir en naturlig del av hemmamiljön och integreras allt mer med all form av kommunikation, som wifi och internet.

Vad fokuserar Th1ng på under 2021?

– Vi fortsätter att fokusera på att utveckla våra tekniska plattformar, IoT Open och Connective för att kunna stödja flera olika typer av verksamheter och tjänster.

LÄS MER: Rörmokarsonen Erik Abbing tar VVS-branschen in i framtiden med 3E Flow

Är Internet of Things bara något för privatbostäder?

– Nej, vi jobbar bland annat mycket med den kommunala sektorn där vi till exempel ser att samhällsnyttiga verksamheter börjar använda den nya tekniken i en större omfattning för att effektivisera samt spara pengar och miljö. Här ser vi en ökad efterfrågan på uppkopplade kommunala fastigheter för att hitta de nya möjligheterna tekniken erbjuder i samhället.

EXPERTSVAR: Var sker nästa snabba digitala omställning?

Vad kommer en ökad användning av internet of things innebära för hur vi utför installationer i fastigheter framöver?

– Fastighetsägarna efterfrågar generellt mer IoT-tjänster eftersom vi ser vilka intressanta möjligheter vi kan skapa tillsammans och vi kommer att se en snabb utveckling av området. Här jobbar vi med att hitta bra långsiktiga lösningar för att få bra drifts- och underhållskostnader. Vi kopplar upp flera delar av fastigheterna och gjuter även in sensorer i installationerna. Med längre batteritider ser vi sensorer som till och med kan fungera i upp till 15 år och då kan vi skapa kostnadseffektivare lösningar för fastighetsägarna. 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev