Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

IT-investeringar kommer att förändra bygg i grunden

Publicerad: 1 juli 2019, 04:00

Efter många år av låga investeringar i IT och väldigt låga produktivitetsförbättringar i byggbranschen ser investerare nu en bransch där det finns stora möjligheter att få kraftig avkastning på investerat kapital, skriver Emile Hamon.

Foto: Alexandre Debiève/Unsplash

Varför är byggbranschen helt plötsligt intressant för investeringar i IT? Jo, för att potentialen är oerhörd. Emile Hamon på Veidekke Sverige skriver om en utveckling som stöper om branschen och ökar produktiviteten. Frågan lyfts även i Almedalen den 3 juli under rubriken "Hur tar vi det digitala klivet in i framtiden?".


Ämnen i artikeln:

husfabrikVeidekkeIT

För ett antal år sedan skedde en dramatisk ökning av investeringar i IT inom finansvärlden, så kallad fintech (IT inom finansvärlden). Enligt det globala konsultbolaget Accenture ökade investeringarna på en

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

husfabrikVeidekkeIT

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.