Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Kinesiska CRTG känner lättnad efter nytt besked

Publicerad: 4 november 2019, 09:39

Cecilia Malmsten företräder CRTG i Sverige.

Foto: CRTG / Mostphotos

Det kinesiska bolaget CRTG som ska bygga arbetstunnlar för ny tunnelbana i Nacka jublar över beskedet att överklagan av järnvägsplanen dragits tillbaka.


Ämnen i artikeln:

CRTGImplenia Sverige

Det var i förra veckan som det blev klart att den fastighetsägare på Blasieholmen som protesterar mot tunnelbaneutbyggnaden till Nacka och Söderort drog tillbaka sin överklagan.

Läs även: Ny upphandling klar för t-baneutbyggnaden

CRTG, det kinesiska bolag som vunnit upphandlingen för att bygga tre arbetstunnlar i Nacka, har tagit emot beskedet med stor lättnad.

– Det är väldigt glädjande att fastighetsägaren drog tillbaka sin ansökan om överklagan. Att kunna samarbeta även om olika åsikter föreligger och komma fram till en lösning i gott samförstånd är en seger för alla och särskilt för Stockholm som gynnas av utbyggd tunnelbana, säger Cecilia Malmsten, CRTG:s representant i Sverige i ett mejl till Byggindustrin.

CRTG ska inom kort göra iordning arbetsområdena i Nacka och planerar för en byggstart vid årsskiftet.

– SLL har gjort ett utmärkt arbete i samarbete med berörda parter, vi på CRTG ser nu fram emot att fortsätta våra förberedelser för kontraktsskrivning och projektstart, säger Cecilia Malmsten.

Läs även: Kinesiska CRTG svarar på kritiken

Arbetstunneln vid Londonviadukten på Södermalm som ingår i samma utbyggnadsplan ska byggas av det Schweizbaserade Implenias svenska gren Implenia Sverige AB, som Byggindustrin tidigare berättat här. 

Relaterade artiklar

CRTG:s Sverigechef ska etablera ny spansk aktör i Sverige

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

CRTGImplenia Sverige

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News