måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Nordisk storaffär i contechbranschen

Publicerad: 20 januari 2021, 09:00

Finska Congrid har satsat på att växa i Norden. Nu får de draghjälp genom att förvärvas av norska Cordel, med vd:n Gustav Line i spetsen. Foto: Cordel NordenDet finska contechbolaget Congrid har satsat på att växa i Norden och inte minst Sverige. Nu köps bolaget av norska Cordel Norden.

Ämnen i artikeln:

contechsäkerhet

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Cordel Norden är en stor spelare inom digitala tjänster till byggbranschen. Bolaget, med 110 anställda, har säte i Ålesund, men har totalt åtta kontor i Norge och Sverige. I fjol omsatte bolaget 200 miljoner norska kronor.

LÄS MER: Finska Congrid vill erövra svenska byggmarknaden 

2018 förvärvade Cordel svenska Bygglet AB, som har utvecklat ett projektverktyg med samma namn. Året därpå förvärvades EL-Info i Växjö som erbjuder ett flertal digitala tjänster till elbranschen. 

Det senaste förvärvet är alltså finska Congrid. Bolaget är marknadsledande i hemlandet när det kommer till mjukvarulösningar för byggkvalitet och säkerhetshantering. Den senaste tiden har Congrid satsat utomlands och haft siktet inställt på att bli den dominerande aktören i hela Norden.

Byggbranschen och hantverkarna måste följa en mängd regler och förordningar. Detta är mycket komplicerat och involverar många parter. Congrid har en fantastisk lösning som hjälper företag och hantverkare att vara kompatibla och säkra på att information samlas in och bearbetas digitalt, säger Gustav Line, vd för Cordel Norden, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Contech-bolaget förvärvar i Norge 

Med Congrid får Cordel-gruppen ytterligare 27 anställda.

– Det finns ett stort behov av en digital lösning som Congrid inom den nordiska byggsektorn. Vi har byggt en stark närvaro i Finland och stärker för närvarande marknaden i Sverige. Att gå samman med Cordel stöder vår strategi att bli nummer ett i Norden. Vi ser fram emot att bredda vårt nordiska fotavtryck med Cordel, säger Timo Makkonen, vd för Congrid Oy.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev