Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Ny webb-tjänst hjälp i klimatanpassningen

Publicerad: 18 december 2015, 15:24

En webbaserad kartvisningstjänst för ras, skred och erosion som har byggts upp av fem myndigheter i samverkan ska hjälpa kommunerna att anpassa sig till klimatförändringarna.


Ämnen i artikeln:

klimatpåverkanLMSGISveriges geologiska undersökningSGUStatens geotekniska institutMSBSveriges meteorologiska och hydrologiska institutSMHILantmäterietMyndigheten för samhällsskydd och beredskap

De fem myndigheterna är Statens geotekniska institut, SGI, Sveriges geologiska undersökning, SGU, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI och Lantmäteriet, LM.  Samordningen har genomförts under 2015.

Underlagen hos de olika myndigheterna bygger ofta på samma information men hittills skilt sig åt när det gäller termer, skalor och geografisk täckning.

Nu har myndigheterna  skapat en gemensam vägledning för hur underlagen ska användas och tolkas. I den nya webbaserade kartvisningstjänsten finns samtliga kartunderlag samlade.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.