fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Österrikiskt bolag satsar i Sverige – vill bli digital storspelare i byggbranschen

Publicerad: 11 september 2020, 06:44

Nordenchefen Peter Theorell jobbar sedan ett par månader tillbaka med att lansera Planradar i Sverige. Foto: Planradar

Med sin mjukvara för egenkontroller och besiktningar hoppas bolaget Planradar bli en digital storspelare inom den svenska samhällsbyggnadssektorn.

Ämnen i artikeln:

Planradarcontech

AJ


Planradar grundades i Österrike 2013 och har i dag cirka 8 000 kunder i 45 olika länder. Företaget är grundat av personer verksamma inom byggsektorn och även om deras molnbaserade mjukvara används inom andra sektorer är siktet för Sverigelanseringen i ett första läge inställt på aktörer inom samhällsbyggnadsbranschen.

– Ett av skälen till att vi haft en snabb tillväxt skulle jag säga beror på att vår produkt är intuitiv, flexibel och skalbar, säger Peter Theorell, Nordenchef på Planradar med ett förflutet på Qmatic och Dell.

Planradar är en mjukvara som kan användas på alla bärbara enheter. Foto: Planradar

Det digitala verktyg som Planradar saluför möjliggör för bygg- och fastighetsteam att dela samma information om ett projekt i realtid. Det är en så kallad SaaS-lösning (Software as a service) för byggdokumentation, fel- och ärendehantering under hela livscykeln för bygg- och fastighetsprojekt. 

Läs även: Konkurrensen inom contech ökar – Buildsafe lägger till nya tjänster 

Expansionsplanerna är aggressiva och samtidigt som Peter Theorell etablerade ett kontor i Stockholm för två och en halv månader så öppnades kontor även i Polen, Ryssland och Frankrike.

Varför satsar ni på Norden?

– Man har varit stora i Österrike, Tyskland och Benelux-länderna och med tanke på att det gått bra har man sökt nytt kapital för att expandera på nya marknader. Det är den fas vi är inne i nu, säger Peter Theorell.

Via en webbapplikation och appar för alla smartphones och surfplattor möjliggör Planradar inspelning, dokumentation, kommunikation och spårning av fel och ärenden med utgångspunkt från en digital planlösning eller arkitektritning. Foto: Planradar

Han har anställt fyra personer till Stockholmskontoret men håller på att rekrytera även till marknad och sälj. I stället för att hyra ett eget kontor har Planradar hyrt in sig i Convendums coworking-lokaler på Fleminggatan på Kungsholmen i Stockholm.

Har ni satt upp några finansiella mål att jobba efter?

– Vårt primära fokus fram till årsskiftet är att utveckla relationen till de cirka 700 personer som registrerat sig för en provperiod och den lokala marknaden här i Sverige, säger Peter Theorell. 

Läs även: Förändrade yrkesroller när krisen kommer

Om Planradar

• Planradar är en SaaS-lösning för dokumentation, fel- och ärendehantering i bygg- och fastighetsprojekt. 

• Genom att digitalisera arbetsflödet minskar Planradar felfrekvensen och sparar tid för inblandade parter. 

• Planradar, med huvudkontor i Wien, har idag 8 000 kunder i 45 länder.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev