fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Peab inleder digitalt samarbete med Dalux

Publicerad: 17 maj 2022, 13:53

Peab inleder ett samarbete med Dalux och kommer att börja använda företagets tjänster i projekt runtom i Sverige. Foto: Dalux

Peab inleder ett samarbete med Dalux där byggbolaget ska använda mjukvaruleverantörens tjänster för stöd till projektering och produktionsprocessen för sin bygg- och anläggningsverksamhet i Sverige.

Ämnen i artikeln:

BIMPeabPeab BostadPeab Sverige

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Dalux kommer till hösten implementeras på ett större antal Peab-projekt i olika skeden i hela Sverige. Sofie Johansson är Peabs projektledare och berättar:

– Vi ser att Dalux erbjuder både användarvänliga och nytänkande lösningar som vi tror kan vara ett bra val för vår verksamhet. Därför har vi valt att gå in i en mer noggrann utvärdering av Dalux Box Pro och Dalux Field för vår verksamhet. Än så länge ser det lovande ut och på längre sikt tror vi också att Dalux fokus på ständig utveckling av mjukvaran kan vara en bra match för Peab som avsätter ganska stora resurser till forskning och utveckling.

Läs även: Här är de digitala verktygen som byggarna använder mest

För Dalux är samarbetet med Peab en avgörande milstolpe på svenska marknaden. Sverigechefen på Dalux, Sören Westerberg berättar:

– På Dalux är vi förstås mycket stolta över att ha valts ut till en så omfattande utvärdering i projekt som Peab påbörjar nu. Det är ett unikt tillfälle för oss att demonstrera vilka fördelar man kan uppnå genom att använda en och samma plattform i både projektering och produktion. Peab hanterar processen väldigt professionellt och vi ser mycket fram emot att samarbete om både utvärdering och utveckling av vår mjukvara generellt.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev