Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Rejlers växer men tappar i marginalen

Publicerad: 30 april 2014, 08:17

Konsultföretaget Rejlers visar med en omsättning på 439 miljoner kronor upp en tillväxt på 20 procent under första kvartalet, främst genom förvärv. Men rörelseresultatet sjönk från 26,6 miljoner kronor till 13,4 miljoner.


”Fokus är nu att öka lönsamheten, framförallt i Norge och i Finland. En bearbetning av marknaden och inriktning på lönsamma uppdrag ska förbättra marginalerna”, skriver Peter Rejler, ägare som nu återinträtt som vd och koncernchef efter att Eva Nygren lämnat vd-posten.

Resultatet för första kvartalet har belastats med engångskostnader på 9 miljoner kronor, som anges ”främst relaterade till vd-bytet.”

”Det känns bra att vara tillbaka som vd. Min uppgift är nu att utveckla affärerna och att återställa lönsamhet och organisk tillväxt till historiska nivåer”, skriver Peter Rejler.

I Sverige utvecklas bolagets verksamhet positivt. Beläggningen har ökat och rörelsemarginalen uppgick till 9,5 procent, en klar förbättring jämfört med föregående kvartal. Bedömningen är att även efterfrågan för Rejlers industriuppdrag kommer att förbättras under 2014.
”I Finland anpassar vi verksamheten till det rådande marknadsläget. Resultatet i finska verksamheten påverkas av en fortsatt svag ekonomi i landet. Det är framförallt efterfrågan på våra tjänster inom industri som har minskat”, skriver Peter Rejler.
Från och med första kvartalet rapporteras Rejlers Norge som ett eget segment, omsättningsmässigt är verksamheten lika stor som Rejlers Finland.

”Under kvartalet har vi fokuserat på att samla de förvärvade verksamheterna i Norge under ett tak, vilket har belastat resultatet. Det finns nu goda förutsättningar för att växa och att öka lönsamheten”, skriver Peter Rejler.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.