Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Webtjänst för mindre fastighetsägare lanseras

Publicerad: 30 september 2010, 13:28

Svensk Byggtjänst lanserar en ny webbtjänst: Aff Lite. Den är en light-version av Aff som ska göra det lättare för främst mindre fastighetsägare att upphandla trygga och prisvärda entreprenader inom förvaltning.


Sedan 1995 finns Aff, den svenska fastighetsbranschens gemensamma avtalsstruktur. Aff innehåller dokument som ger tydliga upphandlingsunderlag och avtal inom fastighetsförvaltning. Dessa dokument har hittills i första hand använts av större fastighetsägare och för mer omfattande entreprenader. Då Svenska Byggtjänst successivt har mött ett ökat intresse att använda Aff även vid mindre entreprenader har vi man nu tagit fram Aff Lite, en light-version av Aff.Aff Lite består av förenklade dokument för upphandling och avtalsskrivning inom några utvalda, väl avgränsade områden.I den första versionen, som nu lanseras, finns mallar för förfrågningsunderlag och kontrakt för entreprenader gällande hissar, städning och skötsel av grönytor. Utformningen av dokumenten i Aff Lite bygger på enkla "krysslistor" som även för mindre vana beställare kan hantera. Mallarna är helt webbaserade och användarna kan välja att köpa enstaka utskrifter eller abonnera på tjänsten.I framtiden ska dokument för flera olika förvaltningstjänster successivt lanseras inom tjänsten AffLite.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.