måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Jakten på årets uppsatser är i gång

Publicerad: 2 mars 2015, 07:05

Här är Byggopus-juryn i arbete: Ruben Aronsson, SBUF, Margareta Redlund Laninge, projektledare tidningen Byggindustrin, Svante Torell, konsult, Per Murén, NCC Roads, Elisabeth Martin, Stockholms Byggmästareförening, och Torbjörn Sohlberg, Projektverkstan.

Foto: Mattias de Frumerie

Nu är juryarbetet för tävlingen Byggopus igång. I år deltar 29 examensarbeten från landets tekniska högskolor och ingenjörsskolor, vilket är rekord. Ämnena är spridda och handlar om till exempel certifierings­system, trähusbyggande, slaggcement och ungdomsbostäder.

Ämnen i artikeln:

examensarbetenx-jobbbyggutbildningByggOpusbyggforskningskolorutbildning

– Juryn är imponerad över den jämna och höga kvaliteten på examensarbetena. Det är också roligt att responsen bland landets lärosäten är så stor. Vi bedömer examensarbeten från de stora lärosätena till de mindre, vilket känns betydelsefullt, säger juryns ordförande Ruben Aronsson, vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF.

Byggopus har arrangerats årligen sedan 1998 då 12 examensarbeten deltog. Sedan dess har tävlingen vuxit rejält med fler deltagande lärosäten och en allt större spridning på ämnena. I dag tävlar examensarbetena i tre olika klasser.

I mars sker prisutdelning med studiebesök och festligheter. Vinnarna i de olika klasserna får även en inbjudan till Årets Bygge-galan på Cirkus i Stockholm som äger rum i slutet av mars.

Byggopus i korthet

Byggopus är tidningen Byggindustrins tävling för bästa examensarbete. Tävlingen är öppen för alla som studerar till civilingenjör, arkitekt eller högskoleingenjör vid något av byggprogrammen. I Byggopus 2014 tävlar studenter vars arbeten godkänts mellan den 1 januari 2014 och den 31 december 2014. Nomineringarna görs av lärosätena, därefter tar en expertjury vid och utser vinnarna.

Här kan du se vilka som är nominerade och läsa mer om Byggopus 2014.

Margareta Redlund Laninge

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev