Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Lindholmen Science Park utvecklar för framtida forskning

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Huvudbyggnaden Navet i Lindholmen Science Park i Göteborg är för liten. Därför har Älvstranden Utveckling startat ett stort nybygge för att möta det stora behovet av lokaler.


Den nya byggnaden blir omkring 18 000 kvadratmeter i sex plan och ska vara klar för inflyttning under 2010. Förutom detta ska inom Lindholmen Science park tillkomma 380 studentbostäder som står klara för inflyttning till sommaren. Nästa år startar byggandet av 220 lägenheter. Hotell, parkeringsdäck och en kongresshall finns också med i expansionen.

- Det är både befintliga företag som behöver expandera på området och även nya företag som söker sig hit. Trycket är stort, säger Niklas Wahlberg, vd i samverkansbolaget Lindholmen Science Park.

- Lindholmen Science Park har en mycket positiv utveckling. Det tillkommer omkring ettusen personer per år och det är nödvändigt att vi fortsätter att expandera i området. Ett visst risktagande är det men om man ska tro på framtiden måste man vara beredd att ta vissa risker, säger Älvstranden Utvecklings vd Mats Andersson.

Lindholmen Science Park är ett centrum för tekniskt utveckling, forskning och utbildning. På fem år har området dragit till sig ett stort antal institut, forskningscentra och företag. Närheten och samspelet med Chalmers och IT-universitetet på Campus Lindholmen är en viktig faktor.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.