Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Forskning

Peab medverkar i Sveriges första centrum för Energi- och klimatforskning

Publicerad: 3 Juli 2009, 11:43

KTH, Mälardalens Högskola, Peab och Kungsleden står bakom en satsning på Sveriges första kompletta centrum för Energi- och klimatforskning.


- Ett långt och omfattande arbete med att skapa ett forskningscenter i anslutning till Kokpunkten har nu äntligen bekräftats, säger Tomas Anderson, Peab, i ett pressmeddelande.

Miljö- och energifrågor kommer att stå i centrum under det svenska ordförandeskapet i EU, och någon vecka innan detta inleds undertecknades det avtal som bekräftar inrättandet av EIC – Energy Intelligence Center i Västerås.

Initiativet till att skapa EIC kommer från Peab och Kungsleden. Peab arbetar intensivt inom området energieffektivisering och kommer att representeras i EIC´s ledningsgrupp.
Centret kommer att byggas i anslutning till det gamla ångkraftverket ”Kokpunkten” vid Mälarstranden i Västerås. Peab och Kungsleden äger gemensamt fastigheten Kokpunkten och kommer att svara för en grundfinansiering av EIC, bland annat avseende projektledning.

I EIC avser KTH, Kungliga tekniska högskolan, tillsammans med Mälardalens Högskola att visa upp forsknings- och utvecklingsfronten inom energi- och klimatområdet, och initiativtagarna förväntar sig därmed att EIC blir en mötesplats för forskare, politiker, företagare och en intresserad allmänhet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.