torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Ramböll är med och utformar Masthuggskajen

Publicerad: 24 augusti 2018, 12:25

Foto: Kanozi

Ramböll har fått i uppdrag att göra en genomförandestudie för allmän plats för den nya stadsdelen Masthuggskajen i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

byggforskning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Masthuggskajen kommer bestå av 1 300 bostäder, 125 000 kvadratmeter kontor och handel samt förskola, skola, hotell och grönytor. Delar av bebyggelsen ska ligga på en ny utfylld ö i Göta älv. Rambölls uppdrag är att göra en genomförandestudie för allmän plats för stadsdelen. Det innebär att utifrån detaljplanen arbeta vidare med utformningsförslag och projektering för de markytor som ska hanteras av Göteborgs Stad. Uppdraget innebär också att skapa mötesplatser och förutsättningar för hållbara färdsätt, till exempel ska Göteborgs nya linbana över Göta älv landa i området.

– Det är alltid givande att vara med och utforma en helt ny stadsdel där människor ska bo, mötas, verka och leva. Projektet är en teknisk utmaning med bland annat överbyggnaden av ramperna till Götatunneln, och eftersom delar av området kommer att stå på en utfyllnad i Göta älv, säger Mattias Bååth, uppdragsledare, Ramböll.

Rambölls uppdrag kommer att pågå under två år, och själva byggnationen av Masthuggskajen kommer preliminärt att påbörjas 2020.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev