tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

SaltX tror på energilagring trots trög marknad

Publicerad: 9 mars 2023, 09:01

SaltX har byggt flera storskaliga pilotanläggningar för energilagring. Till vänster syns anläggningen i Tyresö utanför Stockholm. Till höger Karl Bohman, tidigare vd SaltX, och Göran Bolin, grundare SaltX, som ringer i börsklockan på SaltX första handelsdag den 16 maj 2016.

Foto: Pressfoto

I dag är SaltX mest känt som uppstickaren som vill elektrifiera kalk- och cementindustrin. Men de har inte gett upp på sin ursprungliga innovation – att lagra energi i salt.
”Alla vet att energilager är nödvändiga i framtidens energiförsörjningssystem, alla är intresserade, men hittills är få beredda att betala för energilagren”, säger Carl-Johan Linér, vd SaltX.

Ämnen i artikeln:

bygginnovationerpatentelproduktion

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


När SaltX grundades 2001 hette det Climatewell och några år senare presenterade företaget en patenterad teknik för energilagring, där saltet kalciumhydroxid spelar huvudrollen. Förenklat består energilagret av en behållare fylld

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev