Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Skanska bygger hk åt staden Gainesville, Florida

Publicerad: 15 mars 2010, 09:48

Det uppdrag Skanska har erhållit av staden Gainesville består av att bygga det nya huvudkontoret för Gainesvilles regionala driftenhet.


Gainesville Regional Utilities (GRU) Eastside Operations Center kommer att omfatta nio byggnader om totalt 25 000 kvadratmeter samlade på ett 48 hektar stort campusområde.

Anläggningen blir huvudkontor för Gainesvilles olika driftenheter för energi, vatten och avlopp samt tele- och datanät. Förutom kontor och ett orkansäkrat datacenter kommer området även att inrymma serviceverkstäder, lager, tankställe och utbildningslokaler.

Byggnaderna utformas och byggs med målet att uppnå certifiering på Silver-nivå enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED.

Kontraktssumman uppgår till 49 miljoner dollar vilket motsvarar 350 miljoner kronor. Arbetet inleds i april och ska vara färdigtsällt i oktober 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.