tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Stadsutveckling får forskningsprogram

Publicerad: 24 maj 2017, 07:43

Forskningsprogrammet om hållbar samhällsutveckling ska ha en bred, tvärvetenskaplig prägel med stark koppling till behoven hos användarna av forskningsresultaten.

Foto: Johanna Åfreds

Forskningsrådet Formas får i uppdrag att inrätta två tioåriga nationella forskningsprogram om klimat respektive hållbart samhällsbyggande.

Ämnen i artikeln:

byggforskning


Forskningsprogrammet om hållbar samhällsutveckling ska ha en bred, tvärvetenskaplig prägel med stark koppling till behoven hos användarna av forskningsresultaten. Det ska även ha ett internationellt perspektiv, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Vi är världsledande på många områden inom klimat- och miljöforskningen men vi behöver mer kunskap. En viktig del kommer vara att tillgängliggöra forskningen som redan finns så den når fram till olika samhällsaktörer och beslutsfattare, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Programmen ska främja samhällsrelevant forskning om hållbar stadsutveckling, bättre klimatanpassning och vägen till ett fossilfritt Sverige. De kan omfatta hela kedjan från forskning, innovation och teknikutveckling till demonstration, marknadsintroduktion och spridning.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev