söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Tävla om bästa examensarbete

Publicerad: 18 november 2014, 10:45

Alla ingenjörshögskolor och tekniska högskolor med byggprogram har fått en inbjudan till tidningen Byggindustrins tävling om bästa examensarbete, Byggopus. Tävlingen riktar sig till studenterna i avgångsklasserna och är uppdelad i 30 hp och 15 hp samt 30 hp arkitektur.

Ämnen i artikeln:

ByggOpusbyggforskning

Det är lärosätet som utser vilket examensarbete som ska delta i tävlingen. Arbetet ska vara godkänt under tiden 1 januari 2014 till 31 december 2014.

Senast den 15 januari 2015 måste vi ha examensarbetet. Det sänds i sex exemplar till tidningen Byggindustrin, Margareta Redlund Laninge, Box 55 669, 102 15 Stockholm. En jury på sex personer utser vinnarna i varje klass och prisutdelning sker under våren 2015.

Det är en rad kriterier juryn tar hänsyn till i sin bedömning. Ett kriterium är att arbetet ska vara värdefullt för samhällsbyggnadssektorn inom något av områdena projektutveckling, projektering, byggande, förvaltning eller material. Juryn gör en helhetsbedömning och tittar även på språkbehandlingen och arbetets struktur.

Vid prisutdelningen hålls ett seminarium där de nominerade under fem minuter får möjlighet att presentera sina arbeten. Vinnarna får också en inbjudan att delta i Årets Bygge-gala på Cirkus den 23 mars 2015.

I juryn ingår Ruben Aronsson, ordf, SBUF, Elisabeth Martin, Stockholms Byggmästareförening, Per Murén, NCC Roads, Torbjörn Sohlberg, Projektverkstan, Svante Torell, konsult, och Margareta Redlund Laninge, Byggindustrin.

– Tävlingen har pågått sedan 1998 och är ett sätt att uppmärksamma alla duktiga ungdomar som studerar till arkitekter, civilingenjörer och högskoleingenjörer, säger juryns ordförande Ruben Aronsson.

Vill du veta mer?

Klicka här eller hör av dig till Margareta Redlund Laninge.

Margareta Redlund Laninge

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev