fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Aros Bostad ska bygga mer industriellt i trä

Publicerad: 21 augusti 2020, 09:21

Fredrik Hjortzén ska vässa Aros Bostads arbete med undustriellt tillverkade bostäder. I bakgrunden Aros Bostads radhusprojekt i Täby. Foto: Skanska / Aros Bostad

Fastighetsutvecklaren Aros Bostad stärker organisationen med tre nya personer för att sätta fokus på kostnadseffektiva och industriellt tillverkade bostäder.

Ämnen i artikeln:

trähusprefabriceringhyreskontrakthyresrätter

AJ


Fredrik Hjortzén har rekryterats som projektutvecklingschef för Aros Bostad och tillträder den nya tjänsten 1 september 2020 och kommer att vara del av bolagets ledningsgrupp. Utöver att leda arbetet med den befintliga byggrättsportföljen kommer han att ansvara för att vidareutveckla Aros Bostads segment med industriellt byggda bostäder i trä. Fredrik Hjortzén har tidigare jobbat på Skanska, BoKlok och Serneke. 

Läs även: Fem företag inom industriellt byggande att hålla koll på

Bolaget vill utöka sitt industriella byggande eftersom det har många fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv samt ger en möjlighet att erbjuda marknaden bostäder med kortare genomförandetid och till ett bättre pris. I dagsläget utvecklar Aros Bostad ett projekt med flerbostadshus i Nacka samt ett radhusprojekt i Täby, båda med industriellt tillverkade trästommar.

Utöver Fredrik Hjortzén tar Aros Bostad in två nya personer till. Mattias Gutenberg som kommer närmast från Oscar Properties har redan tillträtt en nyinrättad roll som eftermarknadsansvarig. Jacob Werner har rekryterats från Citycon till en roll som analytiker inom transaktionsteamet och ansluter till Aros Bostad under oktober.

Läs även: Sizes ska öka – tar in ny produktchef 

Thomas Hollaus som tidigare varit projektutvecklingschef kvarstår i bolaget men övergår till att arbeta operativt med bostadsprojekten.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev