Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Lafarge Roofing blir Monier

Publicerad: 6 mars 2008, 13:35

Världens största takföretag byter namn. Lafarge Roofing, en division inom byggmaterialkoncernen Lafarge, skapar ett nytt varumärke, Monier. Företaget är aktivt i 46 länder, har fler än 200 fabriker och omsätter drygt 15 miljarder kronor.


Moniers nordiska och baltiska affärsområde omfattar Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen med totalt 500 medarbetare. Företaget har två tegelbruk, fem betongfabriker och två taktillbehörsfabriker och är därmed den största leverantören av takmaterial i Norden och Baltikum.

Moniers produktportfölj har blivit allt mer heltäckande och innefattar förutom tegel- och betongtak, underlagstak, infästningar, säkerhetsutrustning och alla andra taktillbehör som krävs för ett komplett och funktionsdugligt tak. Servicen mot marknaden sköts av de lokala försäljningsorganisationerna i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

- Nu ska vi utveckla samarbetet med våra kunder ännu mer. Genom vår fokusering på kompletta tak förenklar vi takköpet för slutkunden och underlättar samtidigt för byggare och återförsäljare. När det gäller produktionen kommer vi att fortsätta att effektivisera, det innebär en omstrukturering av produktionsenheterna så att Moniers produktion i Sverige koncentreras till Jönåker för betongpannor och Vittinge för tegel, säger Mats Ekström, Sälj- och marknadsdirektör för Monier i Norden och Baltikum.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.