tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Lindbäcks expanderar med ny fabrik

Publicerad: 1 oktober 2014, 14:20

Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks bygg, berättar att planerna för den nya fabriken har vuxit fram i takt med att efterfrågan på industriella bostadshus ökat. Foto: Lindbäcks

Inom tre år ska Lindbäcks inviga en ny fabrik i Piteå. Den nya fabriken får dubbelt så stor produktionskapacitet som företagets nuvarande fabrik. Investeringskostnaden ligger på 350 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

prefabricering

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Byggföretaget Lindbäcks levererar industriellt tillverkade flerbostadshus. De senaste åren har de haft en tillväxt på cirka 20 procent per år.

– Efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus ökar hela tiden och i takt med den har planerna på en ny fabrik vuxit fram. Med den nya fabriken kommer vi att utveckla vår tekniska plattform för att ytterligare öka flexibiliteten och möjligheten att kundanpassa våra produkter, säger Stefan Lindbäck, vd för familjeföretaget Lindbäcks Bygg.

I företagets nuvarande fabrik i Öjebyn utanför Piteå produceras varje vecka 1200 kvadratmeter nyckelfärdiga bostäder. Vid den nya fabriken kommer produktionskapaciteten att bli dubbelt så stor.

Genom att vidareutveckla sin industriella byggprocess räknar Lindbäcks med att kunna halvera personaltätheten i den nya fabriken jämfört med den i sin befintliga fabrik. Det innebär att Lindbäcks kommer att rekrytera cirka 150 personer till den nya fabriken.

Fabriken byggs på Haraholmen i Piteå hamn. Lindbäcks har valt platsen bland annat av logistiska skäl.

Relaterade artiklar

Lindbäcks växlar upp med ny fabrik

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev