tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Ny fabrik tiodubblar tillverkning av I-balk

Publicerad: 12 september 2008, 14:58

Produktionen av träbaserad I-balk kommer att tiodubblas när Masonite Beams öppnar en ny fabrik.– Efter fyra års förberedelser är vi äntligen i hamn, säger Kjell-Allan Jonsson, vd för Masonite Beams.

Ämnen i artikeln:

prefabricering

Den nya fabriken består av två produktionslinjer – en för fingerskarvning och en för balksammansättning. Båda är till för att producera Masonite Beams I-balkar som används som stommar när man bygger trähus.??

– Under 2009 beräknas 4,5 miljoner löpmeter I-balk tillverkas i den nya fabriken. Därefter kommer vi att öka produktionen med minst 20 procent per år, berättar Kjell-Allan Jonsson.

Investeringen uppgår till 90 miljoner kronor.???

Fabriken inryms i en 5 000 kvadratmeter stor ombyggd lagerlokal belägen på det fabriksområde som Masonite Beams sedan tidigare delar med systerföretaget Masonite AB och med Rundvikssågen ägd av SCA Timber AB.

Fabriken har ett passande läge i Rundvik med egen hamn och närhet till Masonite. Flera lokala sågverk levererar råmaterial till balkarna. Det innebär bland annat minimala transporter av råmaterial vilket är positivt för miljön.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev