Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Rikshem vill öka byggtakten

Publicerad: 2 maj 2019, 10:36

Elin Sjöstrand, chef projekt på Rikshem.

Foto: Rikshem

Rikshem vill öka byggtakten och planerar att bygga mellan 500 och 1000 nya lägenheter per år de närmaste åren. Nu ska de upphandla ramavtalsleverantörer för långsiktiga samarbeten med fokus på industriellt byggande.


Rikshem har i dag cirka 29 000 bostäder. De nya bostäderna ska vara en blandning av hyresrätter, studentlägenheter och trygghetsboenden. Detaljplanearbetet pågår redan. Rikshem räknar med att byggrätter på cirka 400 000 kvadratmeter bruttototalarea inom några år. Fokus ligger på att utveckla befintliga områden.

De nya bostäderna ska byggas med industriella byggmetoder. Riksbyggen ska inom kort upphandla ramavtalsleverantörer för långsiktiga samarbeten.

– Det finns ett fortsatt behov av bra bostäder till en rimlig kostnad och utifrån vår storlek kan vi hitta skalfördelar för vår nyproduktion. Vi behöver bygga effektivt för att tillgodose de behov av bostäder som finns på lång sikt, säger Elin Sjöstrand, chef projekt på Rikshem.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.