Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Skanskas nya byggkoncept sänker kostnaderna

Publicerad: 6 mars 2008, 13:36


Skanska börjar se resultat efter satsningarna på billigt bostadsbyggande.
Och de är goda - Moderna Hus-projekten har gett mersmak.

Den industrialiserade byggprocessen halverar byggtiden och sänker byggkostnaden med 30 procent jämfört med ett traditionellt platsbyggt hus. Samtidigt är byggföretaget nöjda med kvaliteten på husen.

De redovisar också en energiförbrukning som är cirka 30 procent lägre än traditionella, platsbyggda nyproducerade hus. I ett pressmeddelande berättar Skanska om erfarenheterna.

-Med ModernaHus gör vi stora framsteg i vår industrialiseringsprocess. Konceptet har en stor flexibilitet och komponenterna kan användas även i andra projekt vilket kommer att bidra till hela bolagets utveckling. Arbetet bygger på löpande utvärderingar och ständiga förbättringar när det gäller allt från inköp till konstruktion vilket leder till nya effektivare lösningar som vi vet fungerar i praktiken, säger Johan Ellerstedt, vice VD Skanska Sverige.

De första hyresgästerna har flyttat in i Skanskas ModernaHus i Örebro och taket har precis lagts på nästa projekt, i Kristianstad.

FREDRIK KARLSSON

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.