Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Trähusföretag i miljardaffär: ”Ger sysselsättning under flera år”

Publicerad: 24 september 2020, 08:54

Johan Axelsson, vd Derome Husproduktion.

Foto: Derome

Derome har tecknat ett avtal med Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad om att leverera hus till nya bostadsområden. Det är den största affären i Deromes historia. Värdet uppgår till fem miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

DeromeMagnolia Bostadbostadsbyggande

Avtalet mellan Derome, Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad omfattar cirka 1500 småhus, spridda på flera platser i Sverige, bland annat Bro, Kungsängen och Åkersberga. Avtalet är långsiktigt och villkorat att detaljplaner för de nya bostadsområdena vinner laga kraft.

- Det här avtalet ger sysselsättning för hundratalet anställda i Deromes fyra husfabriker under flera år, säger Johan Axelsson, vd Derome Husproduktion, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Derome om planerna efter senaste köpet i Småland.

I samband med det tecknade samarbetsavtalet säljer Derome upp till 100 000 kvadratmeter mark intill Hede station i Kungsbacka till Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad. Affären är villkorad en lagakraftvunnen detaljplan. Derome kommer att leverera en betydande del av bostäderna i området. Även efter markförsäljningen har Derome ett betydande markområde i Hede för egen bostadsutveckling.

 

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.