lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Industriellt byggande

Tyréns i nytt utvecklingsprojekt inom industriellt träbyggande

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Tyréns AB, Kärnhem AB och Träspecialisten i Sävsjö AB ska tillsammans vidareutveckla den industriella byggprocessen för byggande av bostadsområden. Samarbetet har tilldelats utvecklingsstöd av Vinnova för genomförande av utvecklingsprojektet som ska löpa över två och ett halvt år. Utvecklingsprojektet omfattar 8 miljoner kronor inklusive aktörernas motfinansiering.

Ämnen i artikeln:

prefabricering

- Projektet innebär en unik möjlighet att utveckla och implementera ledande kunskap om industriellt byggande och därför knyts några av landets främsta experter på industriellt byggande och modernt träbyggande till projektet, säger Jerker Lessing avdelningschef och projektledare Tyréns AB.

Genom att fokusera på Process, Byggteknik och IT-stöd är målet att uppnå en effektiv och tillförlitlig verksamhet, som ger rätt förutsättningar för en kontinuerlig lärandeprocess.

Kärnprocessen syftar till att öka effektiviteten och tillförlitligheten i det industriella byggandet av boendemiljöer och därför ligger fokus för utvecklingsinsatser på; produktionsutveckling, ständiga förbättringar, kvalitetssäkring, produktutveckling samt kundfokus.

Projektet innebär en kraftfull satsning på processutveckling inom området industriellt träbyggande och ska resultera i att attraktiva bostadsområden byggs med låga kostnader. Därmed erbjuds också kvalitetsboende för breda grupper i samhället.

- Kärnprocessen är en strategiskt viktig satsning på processutveckling som kommer att ge effektivitets- och kvalitetsvinster för Kärnhems hela värdekedja och viktigt kunskapstillskott till branschen i stort, säger Håkan Bengtsson projekt controller Kärnhem.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev