Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Åke Sundvall testar fingeravtryck på bygget

Publicerad: 9 februari 2021, 09:00

Åke Sundvall är näst på tur att testa fingeravtrycksläsning för inpassering på bygget. Foto: Åke Sundvall / Betonmast

Åke Sundvall är nästa företag att testa fingeravtrycksläsning för inpassering på byggarbetsplatsen.

Ämnen i artikeln:

ID06säkerhet

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Byggindustrin har tidigare skrivit om den biometriska tekniken från Assa Abloy-ägda Biosite som nu börjar användas på svenska byggarbetsplatser.

LÄS MER: Betonmast säkrar bygget med fingeravtryck 

Nu har Åke Sundvall tecknat avtal med Assa Abloy om att använda tekniken. Först ut blir projektet Panorama i Bredäng där Åke Sundvall i samarbete med Heba uppför bostadsrätter.

– Åke Sundvall har ställt sig bakom byggmarknadskommissionen att motverka fusk och oegentligheter i byggbranschen. När vi hörde om detta nya sätt att identifiera och kontrollera att rätt personal är på våra byggarbetsplatser kändes det naturligt att ta det steget, berättar Hanna Lindskog, vd för Åke Sundvall Byggnads, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Assa Abloy om den nya tekniken

De biometriska accesspunkterna kommer att finnas vid in- och utpasseringsgrindar samt vid andra viktiga accesspunkter dit enbart delar av Åke Sundvalls medbyggare ska ha access.

– Samarbetet med Assa Abloy innebär också att vi effektiviserar vår inskrivning och access till byggarbetsplatserna som ligger rätt i tiden, säger Hanna Lindskog.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev