Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

”Den tekniken måste jag ha”

Publicerad: 31 maj 2017, 14:44

Thomas Nilsson och Stefan Englund, Englundgruppen tog emot Nordbyggs Guldmedalj 2017 under en prisceremoni på företagets Stockholmskontor i Årsta

Foto: Mattias de Frumerie

– När jag fick höra talas om möjligheten att utveckla en teknik att på ett säkert sätt mäta fukthalten i betonggolv av en entreprenör och innovatör i Österrike, en god vän sen 20 år tillbaka, sa jag direkt den tekniken måste jag ha.


Ämnen i artikeln:

Nordbyggs guldmedalj

Det sa Stefan Englund till Byggindustrin på onsdagen när tidningen tillsammans med Urban Månsson, VD i Svensk Byggtjänst och ordförande i Guldmedaljjuryn och Peter Söderberg, projektledare för Stockholmsmässans Nordbygg, delade ut Nordbyggs Guldmedalj 2017 till Englundgruppen på dess Stockholmskontor i Årsta inför anställda och inbjudna kundföretag.

Några år efter de första utkasten fanns en  färdiutvecklad produkt och digital tjänst som möjliggjorde avläsning på distans på mobiler, surfplattor eller pc i realtid från en central server.

Golvläggare och besiktningsmän är de två huvudsakliga målgrupperna för HMBox.

– Fukt under byggprocessen är ett stort och välkänt problem, säger Stefan Englund. Den här mättekniken minskar riskerna betydligt samtidigt som man slipper ingrepp som borrade hål för mer traditionella mätningar. Varje HMBox täcker upp till 30 kvadratmeter och har inbyggt 100-decibels stöldlarm och spårbarhet via gps.

Englund-Gruppen, Sveriges största fristående golvbgrossist, introducerade HMBox på svenska marknaden under 2016.

Staffan Åkerlund

Ämnen i artikeln:

Nordbyggs guldmedalj

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.