Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Giftfria installationer med Svensk uppfinning

Publicerad: 20 september 2019, 04:54

Paxymer blandar flamskyddet med en liten mängd plast. Det bildar en så kallad masterbatch, små plastpellets, med hög koncentration av flamskydd. Kunden blandar sedan i lämplig mängd av masterbatchen i samband med tillverkningen av sin produkt.

Foto: Elin Bennewitz

Ett miljövänligt och giftfritt flamskydd som kan ersätta de hormonstörande, bromerade flamskydden. Låter det som en given storsäljare i miljömedvetna Sverige? Kanske, men hittills har den svenska uppfinningen haft lättare att få fäste på andra marknader.


Efter tio års idogt arbete står det lilla familjeföretaget Paxymer inför det stora genombrottet. Från en omsättning på knappt 4 miljoner kronor i år pekar prognoserna mot en omsättning på

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.