Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Hundrade id06-kortet utfärdat

Publicerad: 21 april 2009, 09:45

Det hundratusende ID06-kortet har utfärdats till Marcus Kaspersson-Andersson på Tuve Bygg. Det firades med tårta och strålande sol.


Det Göteborgsbaserade företaget Tuve Bygg förser sedan något år tillbaka alla sina 150 medarbetare med ID06-behörighetskort.

– För oss som seriöst byggföretag är det viktigt att kunna säkerställa vilka underentreprenörer vi samarbetar med, att de håller sig till lagen och tar väl hand om sina medarbetare. Därför kräver vi att våra underentreprenörer tillämpar ID06, säger Anders Nolander, personalansvarig på Tuve Bygg i ett uttalande.

En fördel med ID06-systemet är säkerhetsaspekten, tycker Anders Nolander.

– De närvarolistor som skapas är mycket värdefulla i händelse av olycka. Tack vare listorna kan vi snabbt ta reda på vilka som varit på plats och inte, säger han.

ID06 – byggbranschens eget system för ID-kontroll och närvaroredovisning – sjösattes 2006 av Byggbranschen i samverkan som ett initiativ för att försvåra svartarbete på byggarbetsplatserna. Nu ökar antalet utfärdade behörighetskort med omkring 7.000 varje månad.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.