lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Lyckat försök med lösull på Skanska

Publicerad: 8 april 2020, 04:00

Magid Manzouri, produktionsledare på Skanska, har testat lösull och är nöjd med resultatet. Foto: Knauf Insulation

När Skanska ska bygga 105 lägenheter i Landvetter centrum väljer man att isolera med lösull från isoleringsföretaget Knauf. Valet har gjorts efter ett tidigare lyckat försök i Högsbo.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Skanska har nyligen genomfört ett pilotprojekt där byggbolaget testat att isolera med lösull från Knauf Insulation. Försöket genomfördes i samband med produktionen av 144 nya lägenheter i Flatås Park i Högsbo, utanför Göteborg.

Skanska anlitade entreprenören Sjömarkens Isolering som blåser lösullen och utfallet blev mycket lyckat.

– Våra tester visar att isoleringen blir lika bra som med traditionell isolering. Hela processen att isolera ett av husen tog cirka två veckor. Med traditionell isolering hade det tagit fyra till fem veckor. När det går snabbare blir även byggkostnaderna lägre. Med allt inräknat sänker vi kostnaderna för isolering med 20 procent med lösull, säger Magid Manzouri, produktionsledare på Skanska, i ett pressmeddelande.

Nu fortsätter Skanska att använda lösull även i nästa stora byggprojekt i området.

– Jag har rapporterat pilotprojektet till Skanskas distrikt och vi är mycket nöjda. I vårt nya projekt, Landevi gårdar, har vi rekommenderat byggherren att använda lösull och vi kommer att anlita Sjömarkens Isolering igen, säger Magid Manzouri.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev