Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Panterinspirerad kontorsstol förhöjer komforten

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

RH Stolen lanserar sin första kompletta stolserie inspirerad av en svettig panter. Stolen, RH Ambio, kommer ut på marknaden under maj. Stolserien har utvecklats tillsammans med designbyrån Zenit, vars specialitet är att kombinera funktionalitet med design.


- Vi vill med ett nytt material och ny design väcka känslor. Stolen ska kännas och liknas vid en panter med rörlighet, smidighet och spänst, säger designer Mårten Rittfeldt på Zenit Design Group.
- Arbetsstolen är exakt balanserad och följer minsta rörelse, säger Peter Eklund, vd på RH Stolen. Vi har lagt till design- och miljöelement till vår vision om funktionellt sittande och skapat en stolserie med helt nya egenskaper.
Materialet i stolen består av naturmaterialet Ventec som bland annat innehåller hästtagel för att ge bättre ventilation i sits och rygg. Ett helt nytt stolstyg i hundra procent ull har också tagits fram.
I kombination ger materialen de bästa förutsättningarna att transportera bort fukt och värme.
- RH Ambio kommer också med ett antal accessoarer, där galge, låsfack och ryggväska gör stolen mer individuell. Framväxten av mobila kontor och öppna kontorslandskap ökar behovet av en mer personlig arbetsyta och praktisk förvaring, säger Peter Eklund.
Stolen beräknas kosta cirka 4 500 kronor utan tillbehör.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.