Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Renault lanserar ny pickup

Publicerad: 3 september 2015, 12:37

Bild 1/2  Renault Alaskan ska kunna ta upp till 1 ton gods och har plats för fem passagerare.

Foto: Ranault

Alaskan heter Renaults pickup som preliminärt kommer att börja tillverkas vid halvårsskiftet 2016. Lanseringen är en viktig del i biljättens satsning på att ta marknadsandelar i fler länder. Byggindustrin åkte ner till Paris för att vara med på världspremiären av Alaskan som ägde rum i dag.


Ämnen i artikeln:

byggbilar

Ännu så länge är uppgifterna om bilen knapphändiga. Bilen som visades för 150 ditresta journalister är en konceptbil och är designmässigt mer extrem än den kommande produktionsbilen. Men dimensionerna är identiska. Den produktionsfärdiga versionen av Renault Alaskan kommer att presenteras under första halvåret 2016 och är en så kallad ”high end truck” som kan ta upp till 1 ton gods, och har plats för fem passagerare.

Motorerna i nya Renault Alaskan är fyrcylindriga twin-turbo motorer, det vill säga likadana som sitter i Renault Master. Håll utkik i Byggindustrin för en provkörning när bilen kommer till Sverige, troligtvis 2017.

Anders Myrdal, frilansjournalist, red@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

byggbilar

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.