Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Smart såg premieras med ett Design S

Publicerad: 13 juni 2010, 10:06

Hans Himbert, designer på Ergonomidesign har tagit emot ett Design S för en patenterad såg.


Bahco Handsaw System har utvecklats för SNA Europe. Sågen, med utbytbara blad, har ett handtag som är designat för att hålla en livstid och när det väl är förbrukat är materialet enkelt att återvinna. Ett kvalitetshandtag som blir bättre ju mer det används, i kombination med sågblad som byts ut så snart de är slöa, gör tillsammans en såg som håller mycket hög skärpa, precision och komfort.

Juryns motivering löd: "Ett helt nytt sätt att tänka såg och ett nytt sätt att såga. Individanpassat handtag, bladbyten med hög precision och uppgiftsanpassade sågblad. Holistisk syn på design, som förenar säkerhet och komfort samt användning för höger- och vänsterhänta. Ett proffsverktyg med skön ljudeffekt."

Sågen har belönats tidigare, bland annat har den vunnit guld i en av de största internationella designtävlingarna, tyska IF Design Awards.

Design S hade sin prisceremoni och samtidigt vernissage av utställningen på Arkitekturmuseet i Stockholm den 8 juni 2010. Den internationellt turnerande utställningen pågår till november 2011.

Ergonomidesign hade i år fyra nominerade bidrag i Design S.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.