Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Sweco expanderar i Belgien

Publicerad: 1 juni 2017, 06:48

Sweco förvärvar det belgiska teknikkonsultföretaget M&R Engineering, som är specialiserat på installationer och är en av marknadsledarna i Belgien.


M&R Engineering grundades 1933 och erbjuder tjänster inom installationsteknik, miljöbyggnadskoncept samt underhåll. Företaget har cirka 50 anställda och kontor i Bryssel samt Antwerpen. Nettoomsättningen uppgick under 2016 till 6,6 miljoner euro.

– Förvärvet av M&R Engineering är ett bra komplement till Swecos belgiska kunderbjudande. Deras kunskap inom installationer stärker vår ledande position samt ambitionen att vara den mest kundnära och engagerade partnern med erkänd expertis i alla sammanhang och aspekter av den bebyggda miljön, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco.

Wim Van Nuffel, vd för M&R Engineering berättar att de är mycket glada att nu vara en del av Sweco.

– Vårt erbjudande breddas inom den privata såväl som den offentliga sektorn, inte minst på Brysselmarknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med att lösa kundernas utmaningar samt planera och utforma framtidens städer och samhällen, säger han.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.