Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Swentec tar samlat grepp om Kina

Publicerad: 6 mars 2008, 13:36

Swentec, Sveriges miljöteknikråd undrar i rapporten: "Hur kan svensk export av miljlöteknik i Kina öka?" Kina är i ett enormt behov av olika lösningar för att kunna hantera befintliga och kommande miljöproblem, konstateras det. Det finns också en stor medvetenhet kring vad Sverige kan bidra med inom området.


- Kina är en enorm marknad för svenska miljöteknikföretag, med det saknas en gemensam svensk strategi för export till Kina. Det är mot denna bakgrund som vi vill att många av de delegationer som gått till Kina under svensk flagg ska ta ett nytt och samordnat grepp, säger Berit Gullbransson, Swentecs direktör.
Swentec har i ett första steg kartlagt aktiviteter i Kina med miljöteknikanknytning och träffat europeiska företag och kinesiska myndigheter hur man bäst etablerar sig på den kinesiska marknaden.
I rapporten poängteras att små och medelstora företag måste få ett bättre aktivt stöd i exportfrämjande syfte. Den offentliga sektorn är en mycket viktig aktör och behöver axla ett större ansvar, anses det.
- Positivt är att den svenska ambassaden i Peking nu tar initiativ till ett miljöteknikcenter i Peking som kan samordna insatserna mot Kina. Genom detta blir vi en naturlig partner och knutpunkt i Sverige, säger Berit Gullbransson.

MARIANNE SIlÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.