Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Unga djärva idéer på Stockholm Furniture Fair

Publicerad: 6 mars 2008, 13:41


Av Marianne Silén

Stockholm Furniture Fair och Ljus, 4-8 februari, har de senaste åren haft en ökande tillväxt och är idag en av världens största mötesplats för nordisk design.
Här kan man hitta de mest varierande utbudet inom möbler, belysning, textil och övrig inredning av bästa kvalitet. Andelen utländska besökare uppges vara uppe i nästan en femtedel.
Växtplatsen för oetablerade formgivare har även den blivit ännu större. På årets möbelmässa i Älvsjö söder om Stockholm visas bland annat magisterstudenterna för inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack sina annorlunda och spännande alster.
Utställningen är resultat av ett samarbete mellan Konstfack, Scandic Hotels och Svanen. Den fysiska utgångspunkten för framtiden mötesplats har varit Scandic Järva Krog och koncernens nya vision Nordic common sense.
Utformningen av hallen och den grafiska profilen för Greenhouse, har liksom förra året gjorts av den engelske eindustridesignern och arkitekten Damian Williamson.
- Här i "växthuset" ska designvärldens allra bästa sidor betonas, såsom dess variationsrikedom, skaparglädje och brist på respekt för det vedertagna. Vi i juryn har ställt höga krav inte bara på de formgivna produkterna utan även på montrarnas utförande. Tillsammans har de utgjort en helhet som presenterar nya sätt att lösa vissnande frågeställningar. Vi hoppas att Greenhouse-utställningen har gett näring åt många spirande formgivare, säger han.
I juryn hart även ingått designern Monica Förster, chefredaktör på designmagasinet Forum, Mark Isitt och Ola Rune, arkitekt, Claesson Koivisto Rune.
Läs mer om möbelmässan i kommande nummer av BIN.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.