Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

Väggen säger klick

Publicerad: 31 januari 2012, 14:29

Klickvägg prisas för snabbt montering vid renovering.


Det förtillverkade väggsystemet PL Wall vann tävlingen Professionell renovering. Priset delades ut till företaget P Lindberg Förvaltnings på Sabos Fastighetsdagar i Västerås i december.

– Priset visar att det finns ett behov av produkten. Det är också kul att få publicitet, säger Ulf Tångring, marknadschef för PL Wall.

Tävlingsjuryn gillade framför allt PL Walls enkla montering. Den färdigmålade gipsskivan har en kantlist som trycks in och låser i skivan intill. När snickaren har monterat väggreglar och gipsskivor är väggen klar.

Juryn gillade också att väggsystemet förbättrar arbetsmiljön för hantverkarna och minimerar nedsmutsningen för de boende. Tanken med produkten är att spara tid och pengar, minska damm och skräp i lägenheten samt rationalisera bort samordningen av olika yrkesgrupper, som målare och snickare.

Tävlingen Professionell renovering växer för varje år och har mycket kvalificerade sökanden, enligt juryns ordförande professor Jan Borgbrant. Tävlingen har stor betydelse för att stimulera produktutvecklingen inom renovering, anser han.

Två andra produkter fick hedersomnämnande av juryn. Skanska Quick Connect 2.5, en produkt för enkel kabeldragning inuti golvlister som även omfattar färdiga uttagsdosor för el- och data. Och Zipwall från Burseryds Golvhandel, ett system med stöttor och klämmor som snabbt kan stänga av eller skydda en del av ett rum med byggplast.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News