Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Teknik

WSP förvärvar Byggteknik

Publicerad: 1 september 2014, 11:39

Förvärvet av Byggteknik är ett viktigt steg i WSP:s målsättning att öka fokus på bostadssektorn, menar WSP:s affärsområdeschef Håkan Danielsson. Foto: WSP

Foto: WSP

WSP förvärvar Byggteknik AB, ett konsultföretag inom byggkonstruktion med fokus på bostadssektorn. WSP:s målsättning är att växa kraftigt inom bostadssektorn.


Ämnen i artikeln:

WSPbyggteknikuppköp

Byggteknik grundades 1989 och har 15 medarbetare på två kontor, tio i Gävle och fem i Stockholm.

Genom förvärvet ökar WSP antalet konsulter inom byggkonstruktion i Gävle från fyra till 14. I Stockholm har WSP ett starkt byggkonstruktionsteam med 75 medarbetare inom industri och fastigheter. Byggtekniks fem medarbetare kompletterar nu med ökat fokus på bostadssektorn.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av Byggteknik som är ett välskött och framgångsrikt företag som kompletterar WSP väl. Affären är ett strategiskt viktigt steg i vår målsättning att öka vårt fokus på bostadssektorn, säger WSP:s affärsområdeschef Håkan Danielsson.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

WSPbyggteknikuppköp

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.