onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Nackademin

Stort rekryteringsbehov – ta klivet och bli platschef

Ett yrke med stort rekryteringsbehov och en av byggbranschens mest efterfrågade yrkesroller. Platschef är ett attraktivt och omväxlande jobb som erbjuder många utvecklingsmöjligheter. På Nackademin kan du kombinera arbete med studier och läsa till platschef på distans – passa på att ansöka innan den 7 juni till höstens utbildningsstart.

Publicerad: 9 maj 2023, 09:32


Utbildningen är en vidareutbildning för dem som arbetat några år inom byggbranschen och vill vidareutbilda sig. Den är anpassad i tid och omfång, vilket innebär en utbildning på distans under 15 månader. Detta möjliggör att du till viss del kan fortsätta arbeta, oavsett var i landet du bor. Utbildningen matchar dessutom kriterierna för omställningsstudiestödet.

– Vi samarbetar med engagerade företag och utbildare från branschen. YH-utbildningen är avgiftsfri, på distans med 75-procentig studietakt och ger rätt till CSN-stöd. Efter genomförd utbildning får du en yrkeshögskoleexamen som platschef, berättar Therese Andersson, Teamchef Samhällsbyggnad på Nackademin.

En stor dos av ledarskap

Arbetslivet som platschef innebär stort fokus på ledarskap och entreprenadjuridik, men denna utbildning fördjupar också kunskaper inom byggprocessen, digitaliseringen av byggbranschen och KMA. Dessutom innehåller utbildningen en stor dos av ledarskap samt ekonomi, juridik, kvalitet och miljö. De flesta som gått utbildningen får jobb inom byggproduktion eller mark och anläggning.

– Många av byggföretagen har en stor utmaning med att hitta platschefer. Denna utbildning är framtagen av näringslivet och Nackademin för att lösa platschef-bristen. Det finns ett stort rekryteringsbehov de närmaste åren. Ofta befordras arbetsledare till platschefer och de kan i sin tur behöva komplettera sina kunskaper. Så du företagsledare som identifierat personer redan nu som ni ser som framtida platschefer, se till att de söker utbildningen hos Nackademin nu, säger Therese Andersson.

Studera och jobba samtidigt

En av de stora fördelarna med utbildningen är att kunna arbeta under tiden man studerar. Hans Karlsson är tidigare alumn vid Nackademin där han läste platschefsutbildningen – idag arbetar han med just det, som platschef på Credentia.

– En anledning till att jag valde utbildningen var att det gick att jobba deltid samtidigt som jag studerade till platschef. Eftersom jag har familj så var det nödvändigt att jobba för att ha råd, men det blev stressigt att hinna med både jobb och skola, därför var det bra att utbildningen bara varade under ett år, berättar Hans Karlsson och fortsätter;

– Entreprenadjuridiken och ledarskapskursen är det jag har mest nytta av i mitt arbetsliv. Idag jobbar jag på ett bygge i Uppsala där jag är platschef åt Credentia. Vi håller i nuläget på att bygga parhus och radhus åt Riksbyggen, avslutar Hans Karlsson.

Läs mer om utbildningen här – ansökan inför höstens start stänger 7 juni!

Texten är en annons från Nackademin