Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan ger Johanna ett karriärlyft

För att få fart på karriären valde Johanna Aalto att plugga på yrkeshögskolan. ”Utbildningen är konkret, tydlig och aktuell. Jag vet precis vad det är jag får ut av den”, säger Johanna som läser en YH-utbildning till platschef.

Publicerad: 21 november 2022, 12:44


För Johanna Aalto kändes det självklart att börja studerna igen.

Hon har totalt åtta års erfarenhet från byggbranschen och har tidigare jobbat som projektör och entreprenadingenjör. Idag är hon uppdragsledare på en konsultfirma i Göteborg, men siktet är inställt på att bli platschef i framtiden. 

- Byggbranschen har mycket att lära när det kommer till ledarskap. Många gånger är det tyvärr en fråga om kunskap vilket gjorde att jag ville studera vidare, säger Johanna Aalto. 

Koppling till arbetslivet
Johanna läser sin YH-utbildning till arbetsledare på distans och det flexibla upplägget tillsammans med det nära samarbetet med arbetslivet har varit viktigt för henne. 

- Det jag gillar med yrkeshögskolan är att utbildningen är så starkt kopplad till verkligheten i arbetslivet. Vi har erfarna utbildare som kommer direkt från branschen. De har aktuell kunskap om hur man jobbar ute på byggena, säger Johanna Aalto. 

Utbildning för alla
Johanna lyfter även hur mycket hon lärt sig av de andra studerande. 

- Vi har alla olika arbetslivserfarenhet. En del är mer teoretiska, andra har lång yrkeserfarenhet och det försöker vi dra nytta av. Vi har intressanta och lärorika diskussioner där alla studerande kan bidra med sitt perspektiv, säger Johanna Aalto.

För Johanna kändes det rätt att börja plugga igen, men hon vill peppa och uppmuntra andra som tvekar inför att kompetensutveckla sig. 

- Kör på! Det finns många YH-utbildningar som är anpassade för den som vill jobba parallellt med studierna och med det nya omställningsstudiestödet blir det enklare att få ihop det ekonomiskt, säger Johanna Aalto. 

Studiemedel:
Alla utbildningar inom yrkeshögskolan berättigar till studiemedel från CSN och nästan alla är avgiftsfria. Sedan 1 oktober kan du som vill studera på yrkeshögskola ansöka om omställningsstudiestöd och få upp till 80 procent av lön när du studerar. 

Läs mer på yrkeshogskolan.se

www.yrkeshogskolan.se

Texten är en annons från Yrkeshögskolan