Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Information angående covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen kring coronaviruset noggrant. I linje med Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer om att begränsa fysiska möten och resande genomför vi under våren 2020 endast kurser online.
Till alla utbildningar

Nudging för dig inom fastighet och samhällsbyggnad – så gör du det lätt att göra rätt

Projektstyrning & verksamhetsutveckling

Nudging handlar om att påverka människors beteende genom att arrangera en valsituation så att det blir lätt att göra rätt. Metoden anses vara effektiv för att styra såväl boende, hyresgäster, fastighetsägare som yrkesarbetare på byggarbetsplatsen mot önskvärda beteenden. Denna utbildning ger dig de beteende- och nationalekonomiska grunderna samt inspiration och konkreta verktyg för att du själv ska kunna börja arbeta med nudging i din organisation.

Om Utbildningen

Hur kan vi bygga bostadsmiljöer som gör det lätt att göra rätt och uppmuntrar till delande av resurser, fysisk aktivitet och gemenskap? Hur kan vi få yrkesarbetare att lämna in tillbud eller återvinna mer på byggarbetsplatsen? Hur kan vi rusta fastighets- och samhällsbyggnadssektorn att möta framtida utmaningar?

Ofta har vi både kunskapen och viljan om vad som är rätt val, men det är inte alltid vårt beteende stämmer överens med vår vilja. Det behövs en knuff i rätt riktning och det är precis det som nudging syftar till att göra – att med hjälp av design hjälpa oss att gå från vilja till handling. Denna heldagsutbildning introducerar dig till hur du designar nudges för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.

DU FÅR LÄRA DIG

  • Hur mänskligt beslutsfattande fungerar, teoretiskt och praktiskt
  • Hur du identifierar och definierar ett målbeteende i projektform
  • Hur du kartlägger dina användares beteendemönster; beslut, hinder och drivkrafter
  • Hur du med hjälp av nudging kan göra det lätt att göra rätt
  • Framgångsrika exempel från verkligheten
  • Olika nudgeverktyg för beteendeförändring
  • Hur du strategisk tillämpar nudging i projektform inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn

Genom framgångsrika case lär du dig att tillämpa nudging i praktiken – vad har funkat bra och vilka fallgropar finns det? Löpande under dagen får du arbeta praktiskt med att tillämpa teori på verkliga problem inom branschen som slutligen blir en konkret metodlåda för att arbeta med beteendeförändring i din egen verksamhet.

UTBILDNINGEN RIKTAR SIG TILL:
Dig som arbetar inom fastighet och bygg och vill lära dig mer om nudging och hur detta kan tillämpas i praktiken, till exempel:

  • Ledare inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn
  • Verksamhetsutvecklare, fastighetsskötare och fastighetsförvaltare
  • Politiker och beslutsfattare med intresse för hållbar stadsutveckling

Dela kursen

Program

09.00- 09.30 Välkomna och introduktion
Gruppen får en presentation av dagens intention, mål och agenda. Vi går igenom förväntningar på dagen och lär känna varandra lite bättre genom en uppvärmande övning.

09.30 – 10.15 Introduktion till nudging
Gruppen introduceras till vad nudging är och hur du metodiskt genom en designprocessen kan tillämpa nudging i praktiken för mätbar beteendeförändring.

10.15 – 10.30 PAUS